Privacyverklaring

Privacybeleid Soap and Care
Je hebt of wil graag een aankoop doen in onze shop. Maar welke persoonsgegevens verzamelt Soap and Care eigenlijk? En met welk doel verzamelen wij die gegevens? Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en zullen daarom zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Soap and Care respecteert jouw privacy. Met dit privacy statement willen wij duidelijk maken waarom wij bepaalde informatie verzamelen en hoe we jouw privacy beschermen.
Soap and Care is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en handelt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

1.    Welke gegevens worden verwerkt?
In de volgende situatie verzamelen wij gegevens die je aan ons verstrekt.

  • Bij de aanvraag van een contactmoment via e-mail of telefoon
  • Bij een aanmelding voor de nieuwsbrief
  • Bij het kopen van producten


Soap and Care verzamelt de volgende gegevens met betrekking tot jouw aankoop: producten en hoeveelheid. Daarnaast verzamelen we de volgende persoonsgegevens; naam, achternaam, geboortedatum, postadres, e-mail en telefoonnummer.

2. Voor welk doeleinde worden je gegevens verwerkt?
Voor het verwerken en verzenden van de producten. 
Met het invullen van  jou persoonsgegevens geef je Soap and Care toestemming om de gegevens te verwerken. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt ten behoeve van de klantenadministratie, facturatie en het verzenden van de producten. 
Nieuwsbrief
Naast aanbiedingen en informatie over nieuwe producten kan je op de hoogte gehouden worden door ons via de nieuwsbrief. Uiteraard kun je te allen tijde onderaan de mail jouw voorkeuren aanpassen of je volledig uitschrijven voor alle mailings. Wij maken onderscheid in 2 verschillende mailings;

  • Tips – Blijf geïnspireerd! 1x per maand ontvang ik de tips van Soap and Care.
  • Aanbiedingen – Exclusieve aanbiedingen en informatie over cursussen.



3. Bewaartermijn
Na afloop van jouw aankoop worden je persoonsgegevens niet automatisch verwijderd. De bewaartermijn van jouw gegevens wordt bepaald door de belastingdienst en zullen minimaal 10 jaar bewaard worden. Je mag te allen tijde het verzoek indienen om jouw account te laten verwijderen, dit kan door een mail te sturen naar info@soapandcare.nl

4. Wie kunnen er bij mijn gegevens?
Soap and care zal jouw gegevens niet aan derden ter beschikking stellen tenzij dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening aan jou. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk, daarom sta je in direct contact met ons via de mail. Soap and Care is verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens. Op grond van artikel 28 AVG moet de verwerking die een verwerker voor een verwerkingsverantwoordelijke uitvoert, geregeld worden in een (verwerkers)overeenkomst. Al onze medewerkers hebben een verwerkers overeenkomst getekend om jouw persoonsgegevens te beschermen en jouw privacy te waarborgen. Jouw gegevens zullen niet verkocht worden aan derden, daarnaast zijn je gegevens beveiligd tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen.

5. Veranderingen
Dit privacy statement is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en is voor het laatst op 01-03-2020 gewijzigd. Wij raden aan om het privacy statement regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

6. Welke rechten heb ik?
Als koper van producten van Soap and Care heb je een aantal rechten welke onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen.

  • Het recht om op jouw verzoek persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.
  • Het recht om Soap and Care opdracht te geven om al jouw gegevens definitief uit ons systeem te verwijderen.
  • Recht op inzage. Het recht om in te zien welke gegevens we van jou verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling. Het recht om de persoonsgegevens aan te passen of te wijzigen.
  • Het recht om minder gegevens te laten verwerken.
  • Het recht op een menselijke blik bij besluiten.
  • Het recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.


7. Cookies
Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die jouw computer, tablet of mobiele telefoon ontvangt als je een website bezoekt. Cookies maken het bezoek aan de website van Soap and Care gebruiksvriendelijker.
Waarom gebruiken we cookies?
Wij maken gebruik van cookies om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met cookies maken we onze website gebruiksvriendelijker. De cookies maken het voor ons mogelijk om het websitebezoek te analyseren en verbeteringen door te voeren waardoor we jou in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. En het moet gezegd worden we gebruiken cookies ook voor marketingdoeleinden. Met behulp van cookies van derden (zoals LinkedIn en Facebook) zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je relevantere advertenties krijgt op social media en je geen persoonlijke aanbiedingen misloopt.
De functionele cookies
Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. De onderstaande cookies worden maximaal 30 dagen bewaard en zorgen ervoor dat wij aan de hand van anonieme statistieken onze website kunnen verbeteren.

  • Google Analytics
  • Linkedin Analytics
  • New Relic

De marketing cookies
Deze cookies stellen ons in staat om jou als gebruiker persoonlijke aanbiedingen te kunnen doen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat jij als gebruiker nog steeds anoniem bent, tenzij je je persoonsgegevens doorgeeft door bijvoorbeeld je e-mailadres achter te laten. Deze cookies worden maximaal 90 dagen bewaard. (m.u.v. Hotjar, deze cookies worden na 365 dagen automatisch verwijderd)
Accepteren en uitschakelen cookies
Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van onze website, is het nodig dat je cookies accepteert. Dat is gelukkig heel eenvoudig. Je accepteert cookies door de melding op je eerste bezoek te sluiten of door gewoon verder te surfen op onze website. Je kunt de cookies natuurlijk ook uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat de website niet optimaal meer werkt.

8. Vragen of opmerkingen?
Als kopen heb je te allen tijde het recht om de toestemming tot het verwerken van (persoons)gegevens digitaal in te trekken, dit kan door een mail te sturen naar info@soapandcare.nl
Heb je andere vragen of opmerkingen met betrekking tot jouw persoonsgegevens of heb je vragen over dit Privacy Statement? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch of via de mail. Mochten we er samen niet uitkomen dan kan je ook contact opnemen met de toezichthouder; www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Postadres
Soap and Care
Burgemeester Hommesstraat 21
4112LW Beusichem
Tel: 0642251552
info@soapandcare.nl
www.soapandcare.nl